суботу, 4 червня 2016 р.

Неприємний досвід роботи з Новою Поштою [No express shipping]

Завжди, коли ми відправляли посилку за кордон, ми користувались послугами УкрПошти і загалом вона нас влаштовувала. Але так сталося, що дівчина з США незабаром від*їжджала та попросила нас відправити експрес поштою, якщо це можливо. Досвіду відправки експрес ми звичайно не мали, проте чули, що МістЕкспрес, DHL та Нова Пошта цим займаються. Перші два варіанти відпали, оскільки ціна, а от Нова Пошта приємно порадувала. Звичайно ми дуууже багато питань позадавали, поцікавилися і от почули, що "відправка здійснюється тільки з Києва". На питання, що робити, якщо ми з Одеси, вона зазначила, що мовляв в Одесі є певне відділення, яке вам назове кур*єр по телефону, де ви віддасте свою посилку та вона відправиться в Київ до представника (якого саме ніхто не казав). 
Добре, відправимо з певного відділення!
І от настав час відправлення (а я вирішила через сайт у суботу заявку залишити), нам дзвонить той самий кур*єр и каже, що з Одеси не відправляємо НІЯК, наче Одеса забуте Богом село на дні Маріанського жолобу. Але ж мені сказали по гарячій лінїї...На що ми почули "розбирайтесь з ними", бо ми тільки з Києва відправляємо. 
Подзвонили, сказали, через хвилин 15 виявляється, що вони мені чітко сказали, що тільки з Києва, а про певне відділення нічого немає і той самий "представник" це подруга або родич. Тобто нам двом на гучному зв*язку почулося, що вона казала. До речі, ще й на сайті є ось така цікава фраза "3. Передайте відправлення кур’єру або у відділенні Нова Пошта в Україні.". 
Але ж в таком разі мені все одно потрібно відправити, що ж мені робити. І тут "чудова" Нова Пошта пропонує 2 варіант: приїхати до Києва та особисто відправити або попросити подругу чи родича відправити. АЛЕ не від мого імені, а від свого, оскільки потрібна особиста присутність відправника. Звичайно їй потрібно заповнити всю документацію і т.д. А вам би хотілося просити навіть родича займатися тим, чим вони ніколи не займалися і від цього дуже далекі? Особливо, коли родичів та знайомих у Києві немає. 
Слухавку я поклала трохи роззлюченою та знайшла ще один варіант EMS або послуги особливого зв*язку в понеділок. Відправила там спокійно, без проблем з Одеси. Зараз чекаю на доставку. Вони дають строк 7 днів... 
Може ця інформація буде комусь корисною.

10 коментарів:

  1. Про "Нову Пошту" ще не чула, щоб вони за кордон відправляли. У нас в місті (не Київ) є інша міжнародна компанія, FedEx. В Одесі повинно бути їх представництво. Поцікавтесь. :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я прочитала десь у новинах, а потім прочитала на сайті. Але більше ніколи до Нової Пошти не звернусь з питань міжнародної доставки.
      Ви відправляли FedEx? Там... такі ціни. Я тільки що розрахувала вартість доставки - вона більше 200 доларів, а я відправила за 37 доларів.

      Видалити
    2. Ого-го! 200 доларів! Ні, не відправляла. Якось не доводилось. Просто пару місяців тому проходила повз їхній офіс, подумалось: "О! Тепер можна не тільки УкрПоштою" відправляти." Тому і написала Вам. :)

      Видалити
  2. ..я читала десь за Нову пошту ( на рахунок міжнародної доставки) також не добрі відгуки. Якщо не помиляюся перший був, що мали доставити за три дні, а вийшло типу 5 чи 7. А другий, відправляли здається тіару, звичайно з скляними бусінками, а не брюліками))) а на митниці та посилка застрягла і потрібно було розбиратися якось з поверненням і кучу паперів заповнювати, бо не так легко і повертали назад, тому плюнули і довідправили чимось іншим, поки з Новою поштою розбиралися.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну от і тепер нізащо не відправлю ними, навіть якщо буду мешкати в Києві.

      Видалити
  3. ..доречі, державні службия не надто жалую, ще коли працювала бухгалтером, добитися якогось толку від них було або важко, або неможливо..але от Укрпошта мене порадувала)) почала замовляти доставку на деякі товари саме нею, йде на день довше як Новою, але ж дешевше і відділення зовсім поруч...і ще дивлюся міжнародна відносно швидко працює: доставка в Америку за 8-10 (правда робочих днів) навіть дуже швидко)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. http://dpsz.ua/ - EMS знаходиться при державному підприємстві спеціального зв*язку. Сподіваюсь, що не підведуть. Але посилка трекається (хоча зараз просто написано, що 31 травня пішла з України).

      Мені не пощастило в плані доставки, що я мешкаю в Одесі. Вона десь зо тиждень їде до Києва. Наприклад, коли я відправляла у понеділок з Одеси, то у суботу воно відправляється за кордон, деінколи у п*ятницю, коли й приходило з Одеси до Києва. А там вже чекати поки по Америці йде.
      Але цього разу я боялась, що не встигне за 20 днів, тому сказала їй, що гарантувати не можу, от вона й попросила експрес доставку.

      Видалити
    2. а в мене був прикол, вирішила відправити з Києва))) до Києва у мене вони йдуть десь 2 дні, плюс там 2-3, виходить до відправки за кордон потрібно 4-5 днів (робочих)..так от відправила з Києва ( мені до Києва 100 км) і вона по київським відділенням гуляла 5 днів))) принаймні так трекалося, то там тут)) для відправки ще три дні пішло))) і вийшло довше, ніж аби я відправила з місцевого відділення))) будемо вважати, що не пощастило, в терміни вклалася, але доставка обійшлася мені дешевше

      для цікавості зайшла на сайт...відправляти мені терміново зовсім невигідно))) якщо врахувати ПДВ, то це 60 доларів як мінімум, бо альбоми з пакуванням вважать мінмум 700-800 гр., а то і більше...

      Видалити