понеділок, 6 червня 2016 р.

Як робити гарні фото для Етсі та Даванди [How to make good photos]

Ми обіцяли потроху ділитися своїм досвідом з ведення справ на Етсі. Виконуємо обіцянки!
І цього разу, нам здається, слід приділити велику увагу фотографуванню, бо це щоненайголовніша частина успіху продажу товару, адже наш з вами замовник/замовниця не може покрутити, торкнутися до товару, отже, нам потрібно переконати покупця, що саме наш з вами товар найкращий, найгарніший та най-най-най.
Я полюбляю білий фон на світлинах або щось близьке до білого. Наприклад, крамничка KvitkaSonze, Galiga, BornintheSoviet, FlowerStyleUa, CraftByOwl. Також гарно виглядає фон з якимсь реквізитом або на фоні дерева, як у GoricvetFavouriteNotebook та Taniafelt, але це трошки складніше обіграти.
Я фотографую на білому листі формату А1, який періодами оновлюю, бо він завжди лежить на балконі, де стоїть стіл, зверху дві полиці і на них лист.
Чому саме балкон? Бо там світло з усіх сторін. Раніше у нас була саморобна коробка для фотографування, але досвід підказує, що краще усього натуральне світло.
Цікавою складовою фотографування є час. Влітку, весною, зимою та осінню цей час зовсім різний і його потрібно індивідуально кожен раз підбирати (якщо є можливість).
Чому? Тому що білий лист може бути не білим, а блакитним, синюватим, сіруватим або сірим, а також сам вироб стає непривабливого кольору.
Наприклад, показую фотографії, які я зробила у різні години без будь-якої додаткової обробки (беріть до уваги, що фото я робила 31 травня). Даю маленьку пораду - фотографуйте під час дощу. Світло розсіюється та виходять гарні фото майже завжди, незалежно від часу.

Далі важливо показати усі частини виробу аби не залишалось питань типу "а що там всередині?", "а чи є позаду кишенька?" чи ще щось. Візьмемо за основу такої відсутності питань той самий гаманець. На Етсі кількість світлин достатня, на щастя, їх п*ять.
1-ша світлина - вигляд зпереду з цимсь, що передбачається покласти усередину аби зрозуміти розмір.
2-га світлина - інша сторона збоку аби шовчики було видно та якість їх пошиву.
3-тя світлина - вигляд у руці, другий варіант просторової уяви виробу.
4-та та 5-та світлина - середина з одного боку та з іншого.
Часто я бачила, що дівчата об*єднують фото і я також полюбляю це робити при необхідності.
А зараз перейдемо до практичної частини фотографування. Світлини я роблю не ідеальні, а такі аби їх можна було ще обробляти, але намагаюся залишити багато білого простору.
Беремо типову необроблену світлину.
Найкращий редактор для мене Photoshop. Він зрозумілий та зручніший за інші редактори, з якими доводилось працювати. Процес обробки у мене досить короткий: обрізаю фото, змінюю яскравість та контрастність на своє око та змінюю розмір холсту аби він менше займав місця на комп*ютері.
Деінколи виникає потреба висвітлити деякі частини фото, бо там якась тінь чи ще щось. В такому разі використовую інструмент "освітлювач".
Вуаля! Ваші світлини виглядають гарно!
Дякую за увагу та залюбки послухаю ваші поради щодо фотографування :)

6 коментарів:

  1. Дякую. Було пізнавально. Бо ніяк руки не доходять розібратися що до чого в тому фотошопі. :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Перший раз, коли ним користувалась, то не хотілось розбиратися, але зараз, на щастя, "в темі", тому вирішила поділитися :)

      Видалити
  2. Н-да, действительно,когда солнце в обед, сверху, то фон гораздо белее. Было полезно и наглядно )

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У мене більшість світлин зроблені між 2 та 3 годинами у весінньо-літній період, але наскільки я пам*ятаю, то зимою та осінню світлини потрібно робити десь між 10-11 або 11-12.
      Кожен раз складно визначати цей самий час.

      Видалити
  3. Дякую, приємно і себе тут побачити :)
    Так, світлі фото виглядають найкраще, а коли вони всі зроблені в одному стилі чи за допомогою одного фону, то створюються цілісна картина і магазин виглядає більш стильно і довершено. Щоправда я ще полюбляю темний фон))) Але він не всюди доречний.

    З балконом дуже пощастило! У мене так не виходить, хіба що на вулиці це все робити. Але тоді мені може заважати або наша кицька або собака, які норовлять щось лизнути і утащити )))) Тому намагаюся все сфотографувати до обіду, бажано звичайно в проміжок 9-11 ранку.

    Я також користуюся фотошопом. Чоловік навчив базовим прийомам))) Не можу нічим його замінити, бо все зрозуміло і знайоме.

    Дуже багато корисної інформації! Дякую, що ділишся!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Під альбоми білий фон виглядає неперевершено! Тому мені так твої світлини подобаються)

      Завжди будь-ласка!

      Видалити