пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

Про важливі речі [About important things]

Вже досить давно ми читали у блозі Лариси Бащук, що вона зараз присвячує увесь свій час рукоділлю, бо на роботі не склалось, як, власне, у багатьох рукодільниць, за творчістю яких ми слідкуємо.
І от нещодавно, як можна було помітити, у нас збільшилась різко кількість виробів ручної роботи, бо головна і єдина швачка попала під скорочення усього штату працівників на основній роботі.
Виникло таке питання до рукодільниць: А ви працюєте? Чи рукоділля ваша робота? Чи приносить вам рукоділля достатньо грошей аби сидіти дома чи вас страхує чоловік? Чи хотіли б ви займатися рукоділлям як своєю основною роботою?
Стосовно нас, то на даний момент рукоділля є єдиним прибутком і шукати роботу наразі не вбачається можливим та необхідним. Рукоділля на даний момент не є достатнім джерелом фінансування і вистачає лише на мінімальний рівень. Звісно нам хотілося, щоб в подальшому наше улюблене заняття приносило нам фінансову незалежність, тому ми зараз над цим працюємо (а наразі я, та хто веде блог, у Німеччині за студентською програмою Au-pair, тому грошей не потребую).
Для приємності бесіди - фото нашого головного контролера якості.
Будемо раді послухати ваші історії, думки та досвід. 

2 коментарі:

  1. Можу трішки поділитись своїм досвідом за рік....
    Як на будь-якій роботі, аби отримувати нормальний більш-менш стабільний дохід потрібно посилено працювати...
    Я веду невеличку окрему рукодільну бухгалтерію, і помітила, що особливо не стараючись цього року (довелося зайнятись здоров'ям за декількома напрямками) все одно заробляла рукоділлям більше, ніж на роботі, де в мене була мінімальна ставка
    Зараз не можу повністю оцінити всю ситуацію, бо майже всі кошти з сімейного бюджету відходять на погашення боргів за будівництво дому...
    Але вже зараз знаю, що не хочу на роботу, лише, для того, щоб "заспокоїти совість" записом в трудовій.
    Однозначно діти постійно під наглядом (бо ж хоч я і вишиваю, наприклад, весь день, але ж роблю це вдома, і дітвора поряд бавиться, можна розмовляти, вчити віршики, табличку множення, розв'язувати задачки, не відкладаючи рукоділля)
    Помітила, що більше стала готувати... якщо раніше обмежувалась стандартними стравами - аби смачно і ситно, то зараз часто експериментую з випічкою, салатами, м'ясом....
    Один мінус в тому, що я любила свою роботу і тому інколи сумую за хором... але не за роботою :-)
    Хоча... організувались ми тут з однодумцями... тому і хор в мене тепер теж ніби є :-) Так що, однозначно- тільки позитивні зміни :)
    Якщо будуть якісь конкретні запитанні - пишіть :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за ваш коментар! Дуже корисна для нас інформація!

      Чому ми так це "проблемно" описали, бо досить лячно залишатися дома та працювати. Насправді, у нас же вважається, що потрібно ходити на роботу. І якось неважливо, що вдома можна займатися улюбленою справою та ще й заробляти не менше ніж на "звичайній" роботі.
      Ми давно обмірковували це, але якось не було сили волі та сміливості узяти та підти з роботи, а тут випав такий шанс проти волі зробити те, чого власне й бажали.

      Потрібно не боятися змін та сприймати їх як новий крок у новий світ :)

      Видалити