понеділок, 18 липня 2016 р.

Квіткові окулярники [Floral eyeglass cases]

Літо у своєму зеніті і у нас починають розквітати квітки, цього разу на окулярниках.
Мені до вподоби особисто польові квіти або щось таке маленьке та миленьке.
Усі тканини - американська бавовна, проклеяні клеєвим синтепоном та дублерином.
У першого окулярника білоруська канва, яка для мене стала приємним відкриттям, оскільки якістю вона майже не відрізняєтья від канви Zweigart у другого окулярника (не хочу навіть писати про різницю у цінах).
Гарного відпочинку або робочого дня :)

4 коментарі:

  1. Другий окулярник такий ніжний!!
    Мені також було перепало трішки білоруської канви-Аїда, колір типу екрю, льон. І була наша, схожа, якісь суттєво відрізняється, при тому що мені навіть здалося, що наша не надто натуральна, бо при невеликому розкалі праски тканина одразу пригоряла чи то приставала

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую!
      У складі української аїди завджи є досить велика частка синтетики. Я зустрічала декілька варіантів 20/80, 50/50 з такими співвідношеннями. І мені це зовсім не подобається. Я люблю працювати тільки з натуральними матеріалами (це ж стосується і ниток муліне).
      Чомусь не повертається рука купити синтетику, навіть якщо вона дешевше (особливо натякаю на дешевий китайський аналог ДМС зі 100% синтетики) та якщо є альтернатива натурального.
      Але порівняно з білоруською та німецькою аїдою особливої різниці не помітила у якості, тільки у ціні та виборі кольорів )

      Видалити
    2. ..я тих китайських ниток також не розумію. Я колись купила ту канву (нашу, хоча називалася білоруською) ще на початку свого творчого шляху..років 5 тому..бо в нашому місті нічого крім білої і такої не було((( та й зараз немає...я коли прийшла з мурано нитки підбирати, то у мене продавці магазину для рукоділля запитували, що то за дивина!

      ...а саме білоруську мені родичі чоловіка передали в якості презенту))) і вже в роботі було з чим порівняти, в щільності ( наша не така цупка), в натуральності, та й колір в тієї був більш "лляний" чи як сказати. Хоча як натягувати канву, то наша більш еластична, що краще, але!!! була зробила альбом і помітила складку на обкладинці..вирішила випрасувати і спалила те місце! навіть не знаю як, бо температура та ж, праска також...отак я і дізналася про склад тканини..шкода було дві доби вишивання, витраченого часу..добре, що хоч запас часу був

      Видалити
    3. О, так, саме тому потрібно завжди питати про склад тканини, бо така, здавалося б, дрібничка може всю роботу коту під хвіст відправити ((

      Видалити