четвер, 4 грудня 2014 р.

Long-long absence [Довга-довга відсутність]

Вітаю вас!
Блоґ досить довгий період сумував та пустував, але він знову повертається до свого звичного життя)
Хотілося б вас саме з відсутністю й ознайомити!
Справа в тому, що одна з нашого творчого колективу студентка цього року знову вирішила поїхати по програмі "Work and Travel" до Америки та вже зовсім не мала вільного доступу до ПК задля ведення бло
ґу. Старшому поколінню, матусі, вона нічого не роз'яснила в користуванні і о так от все й вийшло...
Якщо з епілогом ми закінчили, то можна перейти до самого цікавого - крамниці рукоділля в Америці. 


Я була в досить великому, як на мою думку, місті на узбережжі Атлантичного океану - Атлантик-сіті. На жаль, у цьому місті не було навіть жодної маленької крамнички з рукоділля, тому доводилось їздити у сусіднє "місто крамничок", де й була крамничка "Joann Fabrics".






















































З минулого року я оцінила крамничку, як невеличку, але мати б нам в Україні хоча б половину того, що вони мають як повсякденність! 
Очі бігали як шалені, бажаючи мати й те, й це, й се. Тільки рукодільниці можуть зрозуміти моє натхнення цією красою!





























Їздити туди доводилось десь 40-50 хвилин, але це ніщо порівняно з тим, що я бачила. 
З приводу цін. Думаю, що нікого не здивує, але тканини з минулого року у ціні зовсім не змінилися. Я купила таку ж саму тканину за ту саму ціну. Нестабільність існує лише з нашим курсом. Але навіть маючи курс в 16 грн. за долар все одно тканини можна купувати навіть за нашу середню зарплатню.
Якщо ти потрапляєш на знижки. 











































Це окрема і просто чудова можливість купити все, що забажаєш! 
Справа в тому, що кожен місяць, кожен тиджень, кожен день вони мають якусь особливу акцію, промоцію для звичайних клієнтів та ще дещо для особливих клієнтів (які мають картку, зареєстровані у системі крамниці).
Так от липень був місяцем студентів. 20% знижка на УСЕ у крамніці студентам. Тільки-но свій студентський квиток даєш на касі.
Більш того, кожен тиждень видається міні-каталог (як у Метро Кеш енд Кері), де прописується у який день, яка знижка, на який товар. Та загальна знижка на певні товари тижня, або загальна знижка на 15$, якщо купуєш на 50$, 25$, якщо купуєш на 75$ або просто 10% знижки на усі бавовняні тканини. Вибір широкий - кожен тиждень щось новеньке. 
Про чорну пятницу можна нічого не казати!
Приклад нижче - знижка з приводу "Grand opening". Усі текстильні тканини за 5,99 $. На жаль, каталог я не фотографувала. 
















Ще у крамниці є відділ з постійною знижкою на товар. Наприклад, довго залежався, нові товарі прибули, залишок якийсь маленький або пошкодження якесь. Назва їх "Сlearance" - "Чистка".
Ось цей відділ (червоні цінники та сама кінцева ціна). Так, я купила набір дизайнерських тканин 1/8 ярду з 8 шматочків за 3$. Цю скриньку не купила. Завелика :С




























Крім того у крамниці багато усілякого потокового товару, як книжки, викрійки, лінійки, ґудзики, ножиці та інше-інше, навіть товари для того, щоб зробити будинок більш затишним та домашнім, так звані товари для дачі.
































































































Але у цій справі, що в Америці, що в Україні головне мати гроші :)

2 коментарі:

  1. Оооооооо! Мене в такі магазини не можна пускати :-)))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У таку крамницю мають потрапити усі рукодільниці! Хоча б для того, щоб подивитися, пощупати, щоб знати, що у майбутньому шукати.
      Але, звичайно, якщо б у нас таке було у кожному великому місті, то це стало б буденністю і вже й так ми не реагували. Сподіваюся, так воно й буде!

      Видалити